לאחר אלפי שנים בהן היו בשימוש במזרח, המדע המערבי גילה גם הוא את פטריות המרפא. עשרות מחקרים שנעשו על פטריות מראים שיש להן תועלות בריאותיות כמו חיזוק מערכת העיכול, העלאת אנרגיה, הורדת הסוכר והכולסטרול בדם, הפחתת דיכאון וחרדה ועוד.
בעקבות המחקרים שנעשו על היתרונות התזונתיים והבריאותיים של פטריות מסוימות, יותר ויותר אנשים בשנים האחרונות משלבים תוספי פטריות בשגרה היומיומית שלהם.
אל פטריית קורדיספס, ריישי, מאיטקה ושיטאקה שהפכו לתוספי תזונה מן המניין כבר כמה שנים, הצטרפו לאחרונה בעקבות מחקרים חדשים גם הפטריות רעמת האריה וזנב התרנגול.
כיצד לבחור תוספי פטריות?
שוק תוספי הפטריות גדל והולך, וקיימים הבדלים גדולים בין איכויות היצרנים והתוספים השונים. כדי לבחור תוסף פטריות איכותי ויעיל, חשוב להקפיד על כמה כללי אצבע:
- חשוב לבחור פטריות ממקור אורגני כיוון שהן לא טופלו בחומרי הדברה ודשנים מלאכותיים.
מגדלי פטריות שאינן אורגניות משתמשים גם בחומרי חיטוי כימיים (כמו כלור) כדי לנקות אותן.
פטריות הגדלות בתהליך גידול אורגני אינן מכילות מזהמים, משום שהקרקע המשמשת לייצור מזון אורגני חייבת להיות נקייה מחומרי הדברה וחומרים אסורים כלשהם, לפחות שלוש שנים לפני שאפשר לגדל בה משהו. התהליך הזה עוזר לשלוט בכך שמזהמים לא נכנסים לפטריות. - כדי ליהנות ממלוא היתרונות הבריאותיים של הפטרייה, חשוב לבחור תוסף המכיל 100% גופי פרי, מכיוון שגופי הפרי של הפטריות עשירים בנוגדי חמצון וויטמינים חיוניים ומכילים ריכוזים גבוהים של החומרים הפעילים - 30% פוליסכרידים ו-30% בטא גלוקן.
- מבין התוספים הקיימים חשוב לבחור רק בתוסף שהחברה מתחייבת על גבי תווית המוצר שהוא מכיל ריכוז של 30% פוליסכרידים ו-30% בטא גלוקן, כי זהו הריכוז שנחשב לאופטימלי.
- תוספי הפטריות המתקדמים ביותר הם אלה המיוצרים בטכנולוגיית המיצוי הדואלי המבטיחה את המינון המקסימלי של הפטרייה בכל כמוסה. המיצוי עובר תהליך ייחודי של ייבוש בהקפאה השומר על הערכים של החומרים הפעילים בשלמותם. בשיטת מיצוי זו יחס המיצוי הוא 1:10 מה שאומר שהוא מרוכז פי 10 מאבקת פטריות רגילה.
- לא כל תוספי הפטריות הם 100% טבעיים. אז חשוב לבחור בתוסף שמכיל רכיבים טבעיים בלבד, ללא גלוטן וללא עמילן, סויה או אורז.